Met z’n tweetjes op pad

Achtbaan

Alles voor het jong

Sinds de kinderen hun eigen weg gaan, is de aard van onze vakanties en uitstapjes wel veranderd. En dat is niet erg, dat hoort erbij. Begrijp mij niet verkeerd: het was altijd erg gezellig om met het hele gezin van alles te ondernemen. Maar destijds hadden wij een gouden regel: ‘alles voor het jong’. En dat betekende tegelijkertijd dat niet elk uitje altijd even ontspannend was, voor ons dan.

Zwembad en bioscoop

Dus ja, wij hebben alle zwembaden uit de omgeving wel gehad terwijl ik een bloedhekel aan zwemmen heb. Het gewurm in de kleedhokjes, het gevecht om een stoel bij het bad en de enge of juist stroeve glijbanen. De wildwaterbanen waarbij wij eigenlijk heel goed op de jongens moesten letten maar onszelf vaak al kwijtraakten. En dan de bioscoop waarbij wij bij een saaie Pokémonfilm in slaap waren gevallen. Of die keer dat ik tijdens de misselijke weken van mijn zwangerschap in de trein naar de Zoo heb gezeten omdat onze oudste zoon nog nooit op die manier had gereisd.

Achtbaan

In de zomers bezochten wij vanwege de onuitputtelijke drang van de jongste zoon naar een adrenalineshot, veel pretparken met hogere en snellere achtbanen. Om er na het lange wachten en vervolgens twee maagverdraaiende minuten kokhalzend uit te stappen. Nee, onze uitjes zijn wel veranderd al hoop ik ten zeerste dat onze toekomstige kleinkinderen het straks nog wel leuk vinden als opa en oma meegaan. Met hopelijk alle begrip dat je die niet meer in een achtbaan of wildwaterbaan moet stoppen. Daar zijn wij dan ineens te oud voor 😉

Twee cappuccinno

Samen genieten

Dus gaan manlief en ik er tegenwoordig graag met zijn tweetjes op uit met de motor of de fiets. Even een terrasje pikken en genieten van een bakkie koffie of een lunch. Een avondje theater, bioscoopje of concert. Wij boeken regelmatig een hotelletje of verrassende bed & breakfast. Strandvakanties zijn omgeruild voor stedentrips waarbij we samen op ons eigen tempo genieten. In deze categorie ‘er op uit’ wil ik met jullie mijn reisverhalen delen maar ook reviews en tips achterlaten van leuke uitjes.

Rome

Graag wil ik aftrappen met Rome. In oktober 2015 zijn wij naar deze geweldige, culturele stad afgereisd. Een stad die al jaren op ons wensenlijstje stond. Ik heb daar een reisverslag van gemaakt. Het is een lang verhaal geworden en omdat ik je dat niet wil aandoen heb ik het in delen opgesplitst. Wordt vervolgd…

 

 

Geplaatst op 10 januari 2016, in Er op uit, Home en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. leuk hoor, al die herkenbare dingen van alledag.
    Je manier van schrijven is erg goed leest lekker weg

    Geliked door 1 persoon

  2. Blij om de gelijkenissen. Onze 5 zonen zijn ondertussen ook al groot en/ of het huis uit. De echtgenoot en ik genieten van de herwonnen we-time.

    Geliked door 1 persoon

  3. Leuk dat mijn blog herkenbaar voor je is. Dankjewel.

    Like

  4. Wat schrijf je leuk ! Heel leuk om te lezen …Ga zo door

    Like

Plaats een reactie