Een relaxte tweede helft

Maca poeder voor hormoonbalans bij vrouwen

Je kent ze vast wel: de mannen die door de midlifecrisis hun wensen gaan vervullen. Ineens is daar die boot, die motor of snelle auto. Ineens hebben ze oog voor het jonger vrouwelijk schoon. Dat komt door hormonen, kunnen ze dus niks aan doen. En we mogen als vrouwen niet zeuren want ook wij varen er wel bij. En dan bedoel ik niet alleen dat we in die boot meevaren over de plassen. Nee, we worden zelf door het verlies van het vrouwelijk hormoon oestrogeen minder zorgzaam. En dat is eigenlijk best wel relaxed.

De zelfverzekerde vrouw

Het is voor velen onder ons niet voor te stellen maar echt, we worden daardoor zelfs een beetje egoïstischer. Veel vrouwen krijgen daardoor minder zin om te blijven zorgen. Ze zijn meer gericht op zichzelf. ‘Nu wordt het tijd voor mijzelf.’ Dat is niet gek, het is een speling van de natuur en dat komt vaak goed uit want tegen die tijd hebben de kids het nest verlaten.

Na jaren van opvliegers, zowel in temperatuur als in humeur komt dan daar die periode van rust en energie. Het gemakkelijker ‘nee’ kunnen zeggen en de boel te laten voor wat die is, als je eens geen zin hebt. Na jaren van stressvol perfectionisme worden we wat soepeler. Het is ook helemaal niet erg als die klus is blijven liggen, morgen is er weer een dag.

Grenzen stellen

Jarenlang werd je emotioneel als je in een stressvolle situatie verkeerde. Paniek lag daarbij om de hoek. Hartkloppingen, piekeren en maar geen duidelijke keuzes kunnen maken. Angst voor nieuwe situaties, geen overzicht en daardoor geen positiviteit. Je kon geen grenzen stellen want je was bang dat anderen jouw gedrag niet tolereerden. Je ging maar door zonder je ziek te melden want o wee, wat zouden ze ervan zeggen. Je was toch geen watje? Een goede voedingsbodem voor een regelrechte burn-out. Maar als je hormonen hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe tweede helft van je leven verdwijnt langzaam maar zeker een groot gedeelte van deze klachten.

Nieuwe dingen leren

Sommigen zien het kind weer in zichzelf terug. Het meisje dat haar eigen ding doet en daar zo gelukkig van wordt. Bereid om te leren, nieuwe ideeën uit te werken en daardoor krijg je juist weer meer begrip uit de omgeving. Het pakt vaak juist beter uit als je aan jezelf gaat denken. Wil je allang verhuizen of een muziekinstrument leren bespelen? Die spannende reis maken of juist een metamorfose? Het gaat je nu beter lukken want de onzekerheid en het twijfelgedrag zijn voor een groot gedeelte omgezet in daadkracht. Je barst niet meer in tranen uit als het niet meteen gaat zoals je had gehoopt. Dat is de berusting die je daarbij cadeau krijgt.

Macapoeder

Zit je nog in de overgangsperiode en snak je naar deze betere tijden? Met goede voeding en voldoende beweging kun je o.a. stemmingswisselingen voorkomen. Je kunt daarbij Maca gebruiken. Het fijngemalen poeder van dit Peruaanse knolgewas bevat naast vitaminen en mineralen ook zogenaamde adoptogenen. Deze stoffen zorgen er voor dat je bloeddruk en bloedsuikerspiegel dalen en brengen je hormonen in balans. Je krijgt daardoor je jeugdige energie weer terug. Voeg een theelepel Macapoeder toe aan je smoothie, sap of yoghurt. Maar gebruik het niet te veel. Maandelijks een week geen maca gebruiken zorgt ervoor dat je optimaal kunt blijven profiteren van de goede eigenschappen. Maca kun je vinden in het reformschap van je supermarkt.

Motorgirls

Dus dames er gloeit licht aan de horizon. Ouder worden is niet alleen kommer en kwel. In veel gevallen keert de rust terug in je lijf en ga je ontspannen de tweede helft tegemoet. Dat zit heel wat relaxter achterop die motor, niet?

 

 

 

Geplaatst op 28 februari 2017, in Body, Food & Drinks, Home en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Anny Hoefmans

    Leuk stuk Beppie! En zo herkenbaar 😃

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: