Je lijn terug met de Thermisch Fysische Methode

De Thermisch Fysische Methode

Sport jij je suf maar is je lijn nog steeds ver te zoeken? Zou je het wel fijn vinden als een coach samen met jou, een gezond gewicht waar kan maken? Of heb je last van verdikte probleemzones en wil je plaatselijk centimeters verliezen? De Thermo Fysische Methode biedt een blijvend resultaat.

Urenlang hangen aan de gewichten in de sportschool kost veel tijd en doorzettingsvermogen voor de drukke vrouwen onder ons. Je zin is dan al gauw over als het resultaat (dé beloning voor al dat gezweet) maar op zich laat wachten. Tja, dat ene wijntje en dat speklapje op de barbecue hebben iets te hard geroepen: ‘neem mij!’ Hier was het doorzettingsvermogen om ‘nee’ te zeggen er ook al niet. Pfff! Wat doe je eraan?

Keth’s bodycenter

Zo’n tien jaar geleden werkte ik in een winkel die pal grensde aan Keth’s bodycenter in Gilze. Ik zag ze komen: de dikke dames en heren die hun muffintops en opgevulde wasbordjes wilden wegwerken in de warmtecabines. Maar ik zag ze ook gaan: slanker dan voorheen en vooral ook gemotiveerd om aan hun lichaam te blijven werken.

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en tijdens een open middag waarop eigenaresse Kethlin enthousiast vertelde hoe zij zich inzet voor figuurcorrectie en -onderhoud van elke cliënt, was ik om. Niet dat ik te zwaar was maar naarmate ik ouder werd, kwam er elk jaar wel stilletjes een pondje bij. Er verdwenen daardoor steeds vaker kledingstukken in de zak van Max omdat het vooral niet meer paste. En dat is zonde voor je lijf en je portemonnee. Voor dat geld koop ik liever een sportabonnement dat wèl werkt.

In november 2012 ben ik na een persoonlijke figuuranalyse begonnen met één half uurtje oefeningen doen in de cabine, wat gelijk staat aan 1,5 uur fitness. Binnen een paar weken was ik 3 kilo kwijt en 33 centimeter en die heb ik ook niet meer teruggezien. Oké, soms komt er iets bij maar de volgende keer is het er weer af. Door Kethlin en haar onverbiddelijke weegschaal blijf ik ongeveer op hetzelfde gewicht hangen en dat vind ik prima. Nu is mijn resultaat maar minimaal als je dat vergelijkt met andere cliënten, maar zoals ik al zei, was er bij mij van ernstig overgewicht dan ook geen sprake.

Hoe het werkt

Je ligt in een warmtecabine waardoor je rug en gewrichten ontlast worden. Met behulp van weerstandsbanden aan je handen en voeten doe je oefeningen voor je buik en/of je gehele body. Door de infrarood-warmte gecombineerd met jouw intensieve spieractiviteit verkrijg je een meer actieve aanmaak van glucose uit glycogeen. Er is immers meer brandstof nodig voor dit verhoogde energieverbruik. Wanneer de snelste energieleverancier glucose, niet meer voldoende aanwezig is, worden de vetten aangesproken. Hierdoor verbrandt je jouw vetjes en val je dus af. De infrarood-warmte stimuleert bovendien je stofwisseling en zorgt voor een goede doorbloeding van je huid, spieren en organen. Je lichaam raakt haar afvalstoffen sneller kwijt. Het verbetert daardoor je conditie en afweersysteem. Je spieren hebben een betere doorbloeding waardoor je achteraf nagenoeg geen spierpijn ervaart. Het is daarom ook zeer geschikt voor mensen met reumatische en gewrichtsklachten die graag willen sporten.

Is dit vol te houden?

Het idee dat ik in mijn eigen zweet zou liggen trainen, valt reuze mee. Bovendien lig je met je hoofd buiten de cabine en bij warm weer draaien de ventilators driftig boven je hoofd. Vooral voor de midlifewives onder ons, is dit natuurlijk een verademing!

De oefeningen staan op een kaart die aan je cabine hangt. Maar tijdens je work-out wordt regelmatig gecontroleerd dat de oefeningen correct worden uitgevoerd. Je wordt serieus maar op een prettige manier gecoached naar een positief eindresultaat.

Wegen en meten

Door de wekelijkse wegingen en de maandelijkse metingen met het evaluatiegesprek blijf je gemotiveerd bezig. De resultaten worden in de computer opgeslagen en steeds vergeleken. Je krijgt elke maand een uitdraai hiervan mee naar huis. Hierop vindt je o.a. je vetpercentage, vochtgehalte en spiermassa terug. En wat ook grappig is: je metabolische leeftijd. Ik ben al jaren 35 ;-).

Voor de gewichtigsten onder ons.

Heb je echt te veel overgewicht dan wordt je aangeraden om twee keer per week te trainen, eventueel in combinatie met voedingsadviezen afgestemd op jouw situatie en leefpatroon. Lekkere recepten en tips die beslist geen straf zijn. Voor de hardnekkige vetjes is er de mogelijkheid om begeleid deel te nemen aan het succesvolle Prodimed proteïnedieet in combinatie met de warmtecabines.

Weer strak in het velletje

Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een ozonbehandeling wat eigenlijk onderdeel is van de Thermo Fysische Methode. Zittend in deze stoomcabine van 38 graden worden de poriën geopend zodat de ozon in de opperhuid door kan dringen. Hierdoor wordt de huid gezonder en elastischer waardoor deze zich beter aanpast aan de nieuwe contouren van je lijf die je na je afslankproces overhoudt. Ook je sinaasappelhuidje verdwijnt als sneeuw voor de (o)zon. Na een aantal behandelingen is bovendien je afweersysteem en uithoudingsvermogen verbeterd.

Zin om te beginnen?

In het hele land kun je gebruik maken van deze Thermo Fysische Methode. De resultaten zullen wellicht overal goed zijn. Ik heb alleen de ervaring bij Keth’s. En uit diezelfde ervaring kan ik je verzekeren dat de drempel bij dit bodycenter beslist laag is, iedereen wordt respectvol begeleidt. De ontspannen en gezellige sfeer zorgen er bovendien voor dat werken aan je lijf beslist geen straf hoeft te zijn. Ervaar het in een vrijblijvende proefles met gratis figuuranalyse en gun jezelf een kleinere maat kleding die je langer kan blijven dragen.

Geplaatst op 24 juni 2016, in Body, Home en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: