Een gezonde huid, een leven lang

Environ Avst cosmetica

Enkele producten die ik van Environ gebruik: AVST 5 dag/nachtcrème, Hydrating Lotion en ooggel.

Om te voorkomen dat ik het uiterlijk krijg van een gedroogd appeltje besloot ik enkele jaren geleden om vooral een goede basiscrème te gaan gebruiken. Nadat ik mij jarenlang allerlei wonderpotjes heb laten ‘aansmeren’ via gladde photoshopkoppies uit tijdschriften, ben en blijf ik nu bij het merk Environ.

Waarom Environ?

Waar andere crèmes vaak aan de oppervlakte van de huid blijven, dringen de Environ-producten dieper mijn huid binnen. Tekorten worden aangevuld en cellen beschermd waardoor veel huidproblemen worden opgelost en voorkomen. Er wordt beloofd dat je daardoor langer van een jongere, stralende huid geniet. Mijn huid oogt sinds het gebruik zeker een stuk gezonder en heeft geen vergrote poriën meer. Er zijn ook geen nieuwe rimpels of pigmentvlekjes getraceerd. Dus ja, dat appeltje blijft nog even strak in het velletje.

Onderzocht in onafhankelijke laboratoria

Voor de beautynerds onder ons: Environ bevat vitamine A, anti-oxidanten en flavonoïden zoals vitamine C, B en E in de juiste dosering om de huid te beschermen tegen externe factoren. Dat zijn stress, slechte voedingsgewoonten, luchtvervuiling en ultraviolette straling.

Environ is ontwikkeld door prof. Dr. Fernandes, die een medisch onderzoek deed naar huidproblemen tot zelfs huidkanker toe. De bestanddelen in de formules zijn  onderzocht in onafhankelijke laboratoria.

Wat ik ook erg belangrijk vind: geen enkel product is getest op dieren. Geen chemische geurtjes en kleurstoffen. Je weet wat je smeert, zal ik maar zeggen. Veel schoonheidsspecialisten werken dan ook graag met Environ.

AVST gamma

Environ heeft verschillende gamma’s voor elk type huid. AVST is daar één van. Deze letters staan voor Advanced Vitamin Skin Therapy en is geschikt voor elke leeftijd. Ik ben vijf jaar geleden begonnen met  AVST 1 ( deze crème smeer ik zowel overdag als ’s nachts).  Ik moest dit opbouwen om mijn huid te laten wennen aan de steeds hogere concentraties van vitamine A en C. Vanaf AVST 3 is er Matrixyl aan toegevoegd dat de aanmaak van collageen en elastine bevordert. Ik gebruik nu alweer een tijdje AVST 5 in combinatie met de AVST ooggel die ook erg fijn uitsmeert. Er overheen gaat de RAD SPF 15 voor een goede bescherming tegen zonlicht.

’s Nachts tot rust komen met Hydrating lotion

Omdat ik in de winter snel een drogere huid krijg werd mij geadviseerd om enkele nachten per week onder de Avst5 enkele druppels hydrating lotion te gebruiken. Dit is een heerlijke geurende lotion met bittere sinaasappel, die meer weg heeft van een olie. Een lichte prikkeling is voelbaar bij het aanbrengen maar trekt meteen weer weg. Mijn huid heeft er baat bij en voelt sindsdien niet meer trekkerig aan.

Schoonheidsspecialiste

Via mijn schoonheidsspecialiste ‘Puur Irene’ ben ik in aanraking gekomen met Environ en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor. Ik koop mijn producten dan ook in haar salon en krijg een goed advies. Environ is moeilijk via internet te bestellen omdat er veel namaak in omloop is. Via bovenstaande link is wel te zien waar de verkooppunten in Nederland en België zijn. Hier kun je tevens genieten van een schoonheidsbehandeling en krijg je informatie over de Environ producten specifiek voor jouw huid.

De prijs is weliswaar hoger als die van de cosmetica die je in de reclame bij het Kruidvat koopt, maar je hebt er veel minder van nodig. Ik smeer omstreeks vier maanden uit een pompflacon. Deze verpakking is overigens een pluspunt want daardoor blijven alle bestanddelen beter bewaard en het gebruik is hygiënischer.

Tenslotte: Ik weet dat erfelijkheid ook een rol speelt bij het ouder worden. Vertel mij wat! Maar wat ik zelf kan doen om huidveroudering af te remmen, doe ik. Ik heb immers maar één gezicht en daar moet ik het mijn hele lange leven mee doen. Wat gebruik jij om het gedroogde appeltjeseffect zolang mogelijk uit te stellen? Ik ben benieuwd! Laat hieronder jouw reactie achter.

Geplaatst op 4 maart 2016, in Beauty, Home en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: